Numar telefon Transmitere index Engie

Care este modalitatea de transmitere index Engie pentru gaze naturale. In perioada de iarna transmiterea unui index autocitit la Engie este esentiala pentru a plati o factura cat mai mica daca ne raportam la conumul real si nu estimat.

Transmitere index Engie

Modalitati de transmitere index Engie pentru gaze si energie electrica:

  • transmitere index la numarul de telefon 0800 800200 valabil pentru DistriGaz Sud;
  • trimite indexul prin aplicatia MyEngie;
  • pe portalul online Engie din contul de client inregistrat in sistemul Engie.

Pe factura ta regasesti toate detaliile despre perioada de transmitere index la gaze si curent electric daca ai contract cu Engie.

Care sunt beneficiile transmiterii indexului autocitit la Engie?

  1. Plătești mereu doar atât cât consumi, eviți să plătești în plus la factura de regularizare;
  2. Știi exact care e valoarea consumului tău pe fiecare lună facturată.
  3. Ințelegi mai bine consumul și îl poți eficientiza reducând valoarea facturii.
  4. Ai o bază corectă pentru a lua decizii legate de îmbunătățirea eficienței energetice a apartamentului sau casei tale.

Citirea contuarului de gaze naturale se face periodic de un angajat Engie insa poate fi citit si de clientul final astfel incat lunar sa poata fi trimis un index valabil.

La transmiterea indexului Engie prin telefonul aferent acestui serviciul este necesar sa identificati si codul de autocitire de la Engie regasit pe factura.

Transmiterea unui index la energie electrica Engie

În cazul unui contor electronic: pe ecran vor fi afișate mai multe valori. Se vor lua în considerare numai cele aferente ecranului notat cu codul 1.8.0 (colțul din stânga sus al ecranului), ce reprezintă consumul de energie activă.

În cazul unui contor mecanic: transmiterea se face similar cu contorul de gaze naturale, se vor vor citi și transmite doar cifrele poziționate înaintea virgulei. Astfel, cifrele din chenarul roșu nu vor fi transmise.

În lunile în care nu este transmis un index autocitit sau citit, factura este emisă în baza consumului estimat din convenția de consum stabilită împreună cu tine. Dacă aceasta conține consumuri estimate care nu sunt apropiate de consumul tău real, ne poți transmite noile valori pentru a le actualiza.

Daca nu ai reinoit contractul cu Engie este posibil ca, pe conventia de consum estimat sa fie trecute valori mai mari fata de momentul actual sau de consumul real in lunile pentru care se ia in calcul conventia de consum. Consumul mai mare la gaze naturale se realizeaza in lunile de iarna astfel este bine sa trmiti sau sa transmiti un index la Engie.

În cazul în care ai înregistrat un index autocitit eronat ne poți transmite indexul corect prin oricare dintre următoarele modalități:

  • formularul de contact online
  • numărul de Call Center 021.9366, disponibil de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00.
  • detalii suplimentare pe site-ul engie.ro

Te poate interesa si modalitatea de transmitere index Hidroelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te mai poate interesa

Back to top button